MOBILNA SLUŽBA

Mobilna služba i rana intervencija

 

 Nastavnici iz Centra pružajui pomoć i podršku djeci s problemima sa vidom u cijeloj zemlji. Pomažemo učenicima, roditeljima, nastavnicima. Djeca sa problemima vida koja idu u druge škole lili još ne idu u školu mogu doći kod nas na intenzivne treninge u pojedinim oblastima.  Naši nastavnici mogu doći u posjetu i rad sa djecom u dogovoru sa roditeljima i školama. Za više informacija kontaktirajte Samiju Bajramović: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stručne službe Centra

 Osim redovnih poslova u osnovnoj i srednjoj školi,  odgojnog rada i drugih aktivnosti, naša škola pokušava pružiti djeci i druge neophodne vježbe i treninge. O svim zdravstvenim problemima, redovnim pregledina, potrebnim trerapijama stara se medicinska služba.

Poslove oko upisa djece, kontakte sa centrima za socijalni rad i druger poslove vodi socijalna radnica. Školski pedagog osim redovnih poslova pomaže i djeci u predškolskom odgoju koja još nisu u školi, djeci u drugim školama ili njihovim roditeljima. Orijentacija i mobilitet su redovna i obavezna aktivnost za svu djecu kojoj je to pootrebno. Radi se individualno u i van škole. Fizikalna terapija je organizirana u okviru praktične nastave naših fiziopterapeuta u srednjoj školi. Djeca dolaze na vježbe, masaže, kondicone treninge i slično.

Druge službe

Centar je kompleksna ustanova koja osim redovne nastave ima i nternat, medicinsku službu, štampariju, kabinet za fizikalnu terapiju, kuhinju, vešeraj, vrt... Učenici imaju zdravstzvenu zaštitu sa dežurnim medicinskim sestrama, redovne potrebne kontrole i preglede, terapije. Hrana se kuha svaki dan, tri glavna obroka, svježa i ukusna i dvije užine. Sobe u srednjoj školi su dvokrevetne a u osnovnoj četverokrevetne. Uslovi su više nego pristojni. Imao velike prostore napolju, dnevne boravke i tv sale na više mjesta, brzi internet na dvadesetak računara, kompjutere u svakoj učionici, fitnes sobu, vanjsko igralište, staze za šetanje, kuglanu za slijepe (vanjsku)... Centar ima i četiri automobila (dva kombija) za sve obrazovne, zdravstvene i druge svrhe.

Traži

Najpopularniji članci


© 2017 Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo. All Rights Reserved. Designed By FixIT d.o.o.