Rat i mir i goalbal

Naša goalbal ekipa osvojila treće mjesto na Federalnom prvenstvu u goalbalu u Živinicama. Isti tim je učestvovao i na turniru u Varni, u Bugarskoj i u Visokom. Vrijedno vježbaju u novom i od neki dan zagrijanoj sportskoj sali u Centru.  Pored goalbala učenici igraju i fudbal u sklopu saradnje sa školom nogometa Nove nade.

Jedan od najznačajnijih romana  svjetske književnosti, Rat i mir, pripremili smo na brajici i predstavili petog decembra. Istog dana su naši učenici svirali na priredbi povodom izbora najboljeg poslodavca za invalidne osobe.

Dvadeset šestog oktobra smo imali školski sat posvećen djelu Ahmeda Hromadžića u saradnji sa školom sarajevskom osnovnom školom Džemaludin Čaušević. Prvog novembra su učenici nastupili na priredbi u Domu Armije povodom 65 godina Saveza slijepih. I Dan bijelog štapa, 15. oktobar, obilježili smo priredbom na kojoj smo i podijelili poklone Lejle Alijev, potpredsjednice fondacije. Dan ranije je otvorena puštena u rad ozvučena raskrsnica ispred Centra. To je platila općina Novi Grad čiji je načelnik, Semir Efendić i pustio u rad taj sistem i posjetio našu školu.

Učenici Francuske škole  posjetili su naš Centar.   

Traži

Najpopularniji članci


© 2017 Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo. All Rights Reserved. Designed By FixIT d.o.o.